ua en ru

УАК: Для виробництва 80 млн т зерна на рік в зернове господарство України необхідно інвестувати 10 млрд дол

В зернове господарство України необхідно інвестувати 10 млрд дол., щоб виробляти 80 млн т зерна на рік. Про це сьогодні під час шостого всеукраїнського агрофоруму повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб збільшити виробництво зерна до 80 млн т, нам необхідно інвестувати близько 10 млрд дол. тільки в зернове господарство. Це техніка, елеватори, сушарки сучасні, сучасні сівалки, системи точного землеробства... Тому потрібно думати, як знайти ці гроші", - сказав Козаченко.

Крім того, він зазначив, що в сільське господарство України необхідно інвестувати 60-70 млрд дол., щоб реалізувати його потенціал і досягти експорту в 45 млрд дол. на рік. "Необхідно близько 60-70 млрд дол., щоб повністю реалізувати потенціал сільського господарства України. Це дасть можливість отримувати близько 8 млн т м'яса, більше 30 млн т молока, експортувати велику кількість продукції і сума експорту може досягати 45 млрд дол., а сьогодні вона знаходитися в рамках 10-12 млрд дол.," - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінагрополітики планує до 2017 р. вийти на виробництво 80 млн т зернових на рік. В 2012-2013 МР в Мінагрополітики прогнозують урожай зернових на рівні 45-46 млн т.