ua en ru

УАФ затвердила протокол для проведення матчів під час карантину

УАФ затвердила протокол для проведення матчів під час карантину Фото: матч УПЛ Зоря - Шахтар (zarya-lugansk.com)
Автор: РБК-Украина

Українська асоціація футболу затвердила тимчасовий протокол для проведення матчів в умовах карантину. В ньому передбачені норми з урахуванням санітарних вимог.

Про це повідомляє сайт УАФ.

Однією з основних норм є проведення матчу, якщо у однієї з команд є хоча б 13 незаражених коронавірусом футболістів (обов'язково один воротар) з усіх заявлених складів - основного, U-21 та U-19. В іншому випадку матч переноситься, а якщо перенесення неможливе, то команді, яка не з'явилася на гру, зараховується технічна поразка.

Проведення матчів дозволяється у всіх зонах карантину, якщо немає додаткових обмежень від місцевих і державних органів влади. В регіонах з "зеленої" та "жовтої" зон дозволено пускати глядачів на ігри, але не більш ніж 25% від загальної місткості стадіону. Також можливий допуск гостьових вболівальників з заповненням до 25% гостьового сектору.

В регіонах "помаранчевої" і "червоної" зони карантину під час матчів на стадіоні повинно знаходитися не більше 220 людей. У цьому випадку арена розділяється на дві зони по 110 осіб. У першій представники футбольних клубів, арбітри, болл-бої, фотографи, персонал телемовників, співробітники стадіону. У другій - журналісти, частина персоналу стадіону, організатори змагань, офіцери допінг-контролю, представники влади, медпрацівники, поліція та співробітники ДСНС.

Продаж квитків на матчі з глядачами здійснюється тільки через інтернет з урахуванням санітарних норм на схемі розташування місць на стадіоні - дистанції між уболівальниками, вільними місцями зі всіх сторін кожного крісла.

Зазначимо, що у 4-му турі Прем'єр-ліги з глядачами відбулися матчі в Ковалівці Київської області, Олександрії, Львові, Полтаві та Чернігові. У Києві Динамо та Шахтар грали без глядачів.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться матч-відповідь плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів між Динамо і Гентом. Зустрічей пройде за порожніх трибунах у Києві.

Раніше повідомлялося, що світовий футбол втратить 14 млрд доларів через пандемію коронавіруса.