ua en ru

У влади є "секретний план" оборони Маріуполя, - Тарута

У влади є "секретний план" оборони Маріуполя (Донецька область).

У влади є "секретний план" оборони Маріуполя (Донецька область). Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, передає його прес-служба.

"Сьогодні ми ретельно відстежуємо ситуацію. Коли в травні ДНР влаштували в місті заворушення, ми зробили висновки і розробили спеціальну програму для стабілізації мирного життя, для очищення міста від бойовиків і оборони від можливої атаки, щоб місто працювало та жило", - зазначив Тарута.

За його словами, після активізації агресора влада області та міста розробили спеціальний план оборони Маріуполя.

"Говорити про плані я зараз не буду, це військова таємниця. Але підстав для паніки немає. Підкреслю, що зараз дуже важлива роль всіх і кожного, в тому числі й патріотично налаштованих громадян для захисту міста", - підкреслив Тарута.

Відзначимо, що в Маріуполі створено територіальний штаб "Оборона Маріуполя", який координує зусилля волонтерів, військовослужбовців, солдатів Національної гвардії і добровольчих батальйонів.

Так, вже з дня на день в Маріуполі почнуться цілодобові чергування стратегічних об'єктів міста і патрулювання житлових районів.