ua en ru

У Росії можуть відібрати сочинський етап "Формули-1"

Етап гоночної серії "Формули-1" в російському Сочі може бути скасований через ситуацію в Україні. Про це повідомляє The Telegraph.

Етап гоночної серії "Формули-1" в російському Сочі може бути скасований через ситуацію в Україні. Про це повідомляє The Telegraph.

Відомий фінський автогонщик і глава естонського автоспорту Арі Ватанен в інтерв'ю англійському виданню розповів, що на варіанті скасування "Гран-прі" наполягає глава FIA Жан Тодт.

"У Тодта зв'язані руки і він не може заявити про свою позицію, проте в приватних бесідах він каже, що проведення "Гран-Прі Росії" знаходиться під питанням. Я вважаю, що "Гран-Прі Росії" варто скасувати, і обговорював це питання з Тодтом. Я не можу сказати, що він погодився зі мною абсолютно в усьому, однак він загалом поділяє цю точку зору. Однак говорити про це офіційно він не може. Я ж можу висловлюватися більш вільно і відкрито і у мене більше простору для маневру", - сказав Ватанен.

Англійські журналісти при цьому вважають малоймовірним, що Берні Екклстоун, від якого в першу чергу буде залежати вирішення питання, скасує "Гран-Прі Росії".

Додамо, що "Гран-прі Росії" планується провести 12 жовтня.

Нагадаємо, раніше в чеській пресі з'явилася інформація, що новим етапом санкцій щодо Росії через агресію в Україні, може стати тимчасова спортивна ізоляція.