ua en ru

В ООН ще немає доказів порушень з боку військ РФ у Криму, - заступник генсека

У ООН ще немає доказів порушень з боку військ Росії у Криму. Про це на брифінгу в Києві повідомив заступник генерального секретаря ООН Ян Еліассон.

У ООН ще немає доказів порушень з боку військ Росії у Криму. Про це на брифінгу в Києві повідомив заступник генерального секретаря ООН Ян Еліассон, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо встановити факти, ми хочемо подивитися на ситуацію. Ми нічого не будемо говорити, поки не будуть встановлені факти", - сказав Еліассон.

Він додав, що для перевірки ситуації до Криму вислані міжнародні спостерігачі.

"Вчора (спецпосланець генсека ООН) Роберт Серрі поїхав до Криму і разом із представниками ОБСЄ перевірить, чи є можливість провести моніторинг дотримання прав людини і прав меншин... Ми будемо робити все для того, щоб побачити, які тут є порушення прав людини", - сказав він.

На думку Еліассона, дуже важливо, щоб за всі неправомірні дії була понесена відповідальність, тому що якщо цього не відбудеться, то це може мати набагато гірші наслідки пізніше.

Нагадаємо, нова влада України звинувачує Росію у спробі анексії Криму. Своєю чергою, Президент РФ Володимир Путін вчора на прес-конференції заявив про те, що на даний час не бачить необхідності введення військ в Україну, а також поки не розглядає питання приєднання Криму до Росії. Пізніше українські моряки із Севастопольської бригади надводних кораблів звинуватили Путіна в тому, що його заяви про неучасть армії РФ у подіях в АРК є неправдивими.