ua en ru

У НБУ немає плану дій щодо стабілізації ситуації на валютному ринку, - Соболєв

Зараз Нацбанк України повинен проводити чіткі публічні заходи, а не анонсувати якісь грандіозні проекти і програми. Про це заявив керівник фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Сергій Соболєв.

Політик підкреслив, що основне завдання НБУ полягає в підтримці стабільного курсу гривні, проте ця підтримка не повинна бути штучною.
"Ми пробували кілька разів заслухати главу НБУ Валерію Гонтареву. Можу констатувати, що відсутній навіть якийсь план дій, з допомогою яких Нацбанк має намір стабілізувати ситуацію на валютному ринку. Якщо у Гонтарєвої немає плану дій, то їй треба відійти в сторону", - зазначив Соболєв.

Керівник фракції також повідомив, що навіть в таких непростих умовах, які склалися в Україні, у Нацбанку є всі можливості за допомогою міжнародної фінансової допомоги тримати ситуацію на валютному ринку під контролем. "Зараз я цього не відчуваю. Як не відчувають і мільйони наших співгромадян, які є вкладниками банків, та просто покупцями, які відчувають на собі зростання курсу долара", - додав він.

Соболєв підкреслив, що якщо глава НБУ знає, що треба зробити для стабілізації курсу, вона повинна діяти. "Якщо ні - їй треба піти у відставку. У неї немає часу вчитися, здобувати знання, набиратися досвіду", - підкреслив він.