ua en ru

У кримського аеропорту "Сімферополь" для безпеки польотів ліквідовують несанкціоновані стихійні звалища

У Криму на територіях, прилеглих до аеропорту "Сімферополь", ліквідовують несанкціоновані та стихійні звалища. Про це повідомляє прес-служба комітету АР Крим з транспорту і зв'язку.

Дані роботи ведуться з метою забезпечення безпеки польотів, а також в рамках заходів підготовки ПАТ "Міжнародний аеропорт "Сімферополь" до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 рр.

Раніше спеціальна комісія провела обстеження територій біля аеропорту на предмет їх санітарного стану.

В ході перевірки в закритій зоні сміттєзвалища, розташованого на землях Мирнівської сільської ради, були виявлені складування твердих побутових відходів і значна кількість летких фракцій сміття.

У східній частині території біля аеропорту, на землях Укромновского сільської ради також виявлено складування твердих побутових відходів. Уздовж західного боку аеродрому стихійних звалищ не виявлено, в лісопосадках є осередки сміття. Сміття приваблює велика кількість птахів, які можуть викликати аварійну ситуацію з повітряним судном.

Комісією складено акти та встановлені терміни ліквідації звалищ і вогнищ сміття в межах 15 км навколо території аеродрому "Сімферополь". Зокрема Укромновскому сільради рекомендовано організувати роботу по закриттю під'їзних шляхів до несанкціоновані місця складування відходів.