ua en ru

У киян з'явилася можливість самим розрахувати житлові субсидії в онлайн режимі

Кияни можуть здійснити орієнтовні онлайн-розрахунки, які допоможуть визначити сім'я може претендувати на субсидію.Крім того, кияни також зможуть отримати консультацію, зателефонувавши на «гарячу лінію» районних управлінь праці і соціального захисту.

Кияни можуть здійснити орієнтовні онлайн-розрахунки, які допоможуть визначити сім'я може претендувати на субсидію.
Крім того, кияни також зможуть отримати консультацію, зателефонувавши на «гарячу лінію» районних управлінь праці і соціального захисту.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.
Онлайн-калькулятор розміщений на офіційному сайті КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» під назвою «Орієнтовний on-line розрахунок субсидій».

Тут також розміщена додаткова інформація для мешканців столиці, яка стосується соціальних норм споживання житлово-комунальних послуг.

«У Києві, як і в інших регіонах України, суттєво зросли тарифи на комунальні послуги. Питання спроможності населення здійснювати оплату комуналки в повному обсязі постало особливо гостро на тлі інфляційних процесів в країні.
Розуміючи це, міська влада розробила ряд заходів, які допоможуть тим киянам, які потребують державної допомоги при оплаті житлово-комунальних послуг. Міська адміністрація розробила ряд заходів, які допоможуть тим киянам, які потребують державної допомоги при оплаті житлово-комунальних послуг», - повідомив він.

За словами Петра Пантелєєва, на сьогодні понад 34 тисяч київських сімей є отримувачами житлових субсидій. У зв'язку з підвищенням тарифів кількість сімей, які можуть претендувати на отримання державної допомоги, збільшується.
Онлайн-калькулятор дозволяє громадянам провести попередні розрахунки сукупного доходу і визначити розміру обов'язкового платежу за комунальні послуги. Далі, необхідно провести порівняння обов'язкового платежу та платежу за послуги в межах визначених норм.

Якщо він менше місячного платежу в межах соціальних норм, то сім'я може звернутися за житловою субсидією.
Більш детальну інформацію про процедуру оформлення субсидій можна дізнатися на сайті міської влади в рубриці «Отримання житлових субсидій».
Джерело: meget