ua en ru

У Києва немає домовленостей з бойовиками про пропуск української гумдопомоги на Донбас, - Зубко

У Києва немає домовленостей з бойовиками про пропуск української гумдопомоги на Донбас, - Зубко

Українська влада не має домовленостей з бойовиками про пропуск українського гуманітарного вантажу на Донбас. Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Таких домовленостей немає, але ми розуміємо, що є потреба і люди, які там чекають з тієї сторони. Сьогодні у нас є працівники, які готові сісти в цей гуманітарний вантаж, його довезти і передати цим людям, які потребують, яких вони знають в обличчя і з якими є домовленості", - розповів Зубко.

У свою чергу уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко додала, що українська влада сподівається, що міжнародні структури будуть сприяти створенню коридору для пропуску вантажу.

"Президент України щодня у всіх своїх міжнародних переговорах, особистих зустрічах, телефонних контактах, так само як і прем'єр, і голова Верховної Ради піднімають питання гуманітарної ситуації на сході. У Президента минулого тижня було кілька зустрічей, в тому числі з керівництвом ООН ...щодо необхідності сприяти створенню такого коридору", - розповіла вона.

Нагадаємо, Україна завтра відправить на Донбас 326 тонн гумдопомоги.