ua en ru

У Кабміну немає іншого виходу, ніж підтримати ідею КМДА про затвердження Генплану столиці, - М.Азаров.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров підтримує ідею Київської міської державної адміністрації (КМДА) про затвердження Генерального плану столиці та внесення до нього змін рішеннями Кабінету міністрів. Про це прем'єр заявив на брифінгу напередодні після ознайомлення з ходом будівництва мостового переходу через Дніпро.

"У нас іншого виходу немає", - сказав М.Азаров у відповідь на пропозицію першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка прийняти Генплан Києва рішенням Кабміну і посилити контроль над його виконанням шляхом прийняття змін виключно рішенням уряду.

А.Голубченко наголосив, що КМДА винесе Генеральний план столиці на затвердження Кабінету міністрів. Він зазначив, що розробку Генерального плану столиці до 2025 буде завершено максимум у першому кварталі наступного року.

Як повідомлялося, 20 травня А.Голубченко заявив, що для столиці доцільно затвердити свій новий Генеральний план розвитку в Кабінеті міністрів. На переконання А.Голубченка, завдяки цьому кроку місто зможе надалі впевнено розвиватися, оскільки до Генплану в такому випадку вноситимуть лише мінімальні і вкрай необхідні зміни. У квітні Містобудівна рада Києва схвалила концепцію стратегічного розвитку столиці, яка є базою для розробки нового генерального плану розвитку Києва до 2025 р.