ua en ru

У Гриценка є можливість залучити депутатів ВР в нову фракцію, - експерт

У народного депутата від "Батьківщини" Анатолія Гриценка є можливість залучити депутатів ВР в нову фракцію. Таку думку висловив політтехнолог, директор PR-агентства "Афіна" Костянтин Долгов.

"Опозиція, на мій погляд, досить неоднорідна. І в ній є люди, яким вже навряд чи щось допоможе, якщо говорити про їх електоральні перспективи. Разом з тим, є і люди, не особливо цієї самої опозицією зіпсовані. Якщо говорити про створення нової фракції, яка буде називатися "За Юлю" або "За демократичні реформи в Україні" - як завгодно, то, звичайно ж, значно більше шансів на створення подібної фракції у людей з "другого ешелону" опозиції, в тому числі у Гриценка", - зазначив він.

Експерт також висловив думку, що Анатолія Гриценка має можливість залучити в створили фракцію не лише депутатів, не задоволених ситуацією в нинішній опозиції, але і ресурси для функціонування такого об'єднання. "Якщо говорити про нього самого, то у Гриценка такі шанси є. Крім того у нього є шанси отримати якесь "утримання" під цю фракцію, оскільки персона Гриценко не несе в собі настільки високого антирейтингу як персони інших лідерів опозиції. Він вхожий в ті кабінети, де можуть допомогти українській опозиції, в тому числі в ті кабінети, які знаходяться не в Україні. У нього досить непогана репутація. І цілком можливо, що ті, хто в цих кабінетах знаходяться, будуть робити ставку на Гриценка", - резюмував політтехнолог.

Свою готовність вступити в таку фракцію, якщо її очолить Анатолій Гриценко, підтвердив позафракційний народний депутат Олег Канівець. За його словами, з ним ще не велися переговори про входження в нову фракцію, однак він буде готовий стати її членом, так як довіряє Гриценко. "На даний момент не знаю нічого (про створення нової фракції). Ніхто зі мною з цього приводу ніяких розмов не вів ... Десь в Інтернеті я бачив, що цю фракцію нібито має очолити Анатолій Гриценко. З Гриценком я на цю тему жодних розмов не мав ... Я б вступив в цю фракцію, тому що Анатолій Степанович - порядна людина. Якби він її очолив. Але якби не він, а хтось інший її очолював, то потрібно було б розуміти, для чого це робиться: для спекуляцій на імені Юлі чи для реального захисту Юлі. Якщо для реального захисту, то я б вступив, а якщо для спекуляцій - то ні в якому разі ", - підкреслив депутат.