ua en ru

У Євросуду є підстави винести рішення на користь Тимошенко і Луценка, - Ставнійчук

Радник Президента, керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук заявила, що у Європейського суду з прав людини є підстави для винесення рішення на користь Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Про це вона заявила в ефірі "5 каналу".

"Очевидно, що можуть бути підстави для винесення Європейським судом з прав людини рішення на користь заявників до Європейського суду - і Тимошенко, і Луценка", - сказала Ставнійчук.

За її словами, таке рішення вказуватиме на системні проблеми реалізації правосуддя в Україні, над якими працює нинішня влада.

"Мені здається, що проблеми кожного цього судового процесу, пов'язаного і з Тимошенко, і з Луценком, виходять на системні проблеми реалізації правосуддя. Але я хочу сказати, що реально ці проблеми ж не виникли сьогодні", - заявила Ставнійчук.

Нагадаємо, 1 березня Президент України Віктор Янукович призначив Ставнійчук співголовою комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права.