ua en ru

У.Чавес пообіцяв у разі свого переобрання на пост Президента створити 3,5 млн робочих місць

Президент Венесуели Уго Чавес поставив перед собою мету створити близько 3,5 млн робочих місць за наступні 8 років і покласти край безробіттю в країні, якщо його переоберуть на цей пост. Про це він заявив у своєму зверненні до народу на честь свята 1 Травня, передає Reuters.

"Я абсолютно впевнений, що ми будемо мати додатково 3,5 млн робочих місць протягом наступних восьми років", - сказав У.Чавес робітникам.

Гроші від підвищення цін на нафту сприяють відновленню економіки після двох років спаду. Набирає популярності перед виборами і Президент.

Нагадаємо, минулого тижня він оголосив про значне підвищення мінімального розміру оплати праці. У.Чавес пообіцяв, що з 1 травня мінімальна зарплата в країні підвищиться на 15%. У вересні відбудеться чергова індексація - ще на 10%. Після цього мінімальна платня у Венесуелі буде складати близько 360 дол. на місяць.

Раніше У.Чавес підписав указ, згідно з яким додаткові доходи, отримані від продажу нафти, будуть направлені на реалізацію соціальних програм. Бюджет Венесуели на 2011 р. був складений виходячи з ціни на нафту в 40 дол./бар. Світові ціни на венесуельську нафту на цьому тижні перевищили 107 дол./бар., що приносить в державну скарбницю значні додаткові доходи.