ua en ru

У.Чавес підписав указ про створення фонду обсягом 2,3 млрд дол. для подолання наслідків повеней

Президент Венесуели Уго Чавес підписав указ про створення фонду обсягом 2,3 млрд дол., кошти з якого будуть направлятися на подолання наслідків повеней, передає РБК з посиланням на Asspciated Press.
Ця перша з екстрених ініціатив глави держави, зроблена ним після того, як парламент надав йому надзвичайні повноваження.
У зв'язку з руйнівними повенями у Венесуелі парламент республіки в середині грудня надав У.Чавесу надзвичайні повноваження до середини 2012 р. Він зможе застосовувати їх у різних областях, таких як будівництво житла, землекористування, банківська сфера і безпека.
За наданням надзвичайних повноважень У.Чавес раніше звернувся до парламенту, пояснивши це необхідністю діяти оперативно в ситуації, що склалася, так як проходження законопроектів через парламент займає багато часу. Намір У.Чавеса отримати надзвичайні права викликав невдоволення у опозиції, яка звинуватила венесуельського лідера в тому, що за рахунок трагедії він "намагається виграти час, щоб обмежити законодавчу владу Національної асамблеї і зміцнити себе в якості диктатора".
Нагадаємо, у Венесуелі в результаті розгулу стихії загинули щонайменше 40 осіб. Більше 140 тис. залишилися без даху над головою. Проливні дощі призвели до повеней і сходження селів в столиці країни м. Каракаса. Близько 60 чоловік в даний момент знаходяться в президентському палаці, який був наданий в якості тимчасового укриття для постраждалих. За заявою влади, вони залишаться там до закінчення будівництва їх нового житла.