ua en ru

Біля берегів Нігерії пірати напали на нафтоносний танкер з 17 громадянами України на борту, - МЗС

Біля берегів Нігерії 16 грудня 2013 р. відбувся піратський напад на нафтоносний танкер MT Althea (належить грецькій компанії Medtankers, прапор Маршаллових островів), на борту якого перебувало 18 членів екіпажу, з яких 17 українців та 1 грек. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС) за інформацією посольства України в Нігерії.

"Пірати, піднявшись на борт, розбили комунікаційне обладнання, забрали у команди мобільні телефони та особисте майно членів екіпажу, взяли в заручники капітана судна (громадянин України) та інженера (громадянин Греції) і на катері зникли в напрямку узбережжя Нігерії. Під час нападу до захоплених не застосовувалося фізичної сили. Решта членів екіпажу не постраждали, їх життю та здоров'ю нічого не загрожує", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, МЗС України, посольствами України в Нігерії та Греції у взаємодії з компанією-судновласником та нігерійськими компетентними органами вживаються заходи з встановлення місця утримання заручників та їх звільнення.