ua en ru

Адвокати Савченко мають беззаперечні докази її невинуватості, - Кожем'якін

Служба безпеки України передала адвокатам народного депутата від фракції "Батьківщина" Надії Савченко беззаперечні докази непричетності до злочину, в якому її звинувачує РФ. Про це в четвер, 18 грудня, повідомив голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат ВО "Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

"Адвокати сьогодні готують ці докази до долучення матеріалів до кримінальної справи. У цих матеріалах є докази свідків, які чітко вказують на те, що за годину до того, як загинули журналісти, Надія вже була в полоні так званого загону "Заря". Ця інформація підтверджується не тільки зі слів свідків, а ще й технічними засобами, які СБУ передала в установленому порядку", - повідомив він.

Кожем'якін також зазначив, що "ці дані вказують на те, що телефон, яким користувалась Савченко, знаходився в Луганську і перестав працювати якраз за годину до того, як почалися події, пов'язані із вбивством російських журналістів".

Також він назвав брехнею слова Президента РФ Володимира Путіна про те, що нібито за даними правоохоронних органів РФ Савченко причетна до скоєння злочину, що вона нібито була наводчиком у місті, де перебували ті журналісти.

За словами Кожем'якіна, представники фракції "Батьківщина" готуються до виїзду 22 грудня до Москви, щоб підтримати Савченко в суді.

Як повідомила сестра Надії Савченко Віра, ув'язнена не збирається припиняти голодування у московському СІЗО.

Вона нагадала, що голодування, яке Надія оголосила, вимагаючи визнати її невинуватою, триває вже 4-у добу.

"Тоталізатором цього стало погіршення стану і ігнорування з боку тюремщиків прохання Надії надати ліки. Зараз лікар все ж таки передав таблетки і стан, начебто, покращився, але вона не припиняє голодування. З їжі їй залишили тільки воду", - розповіла Віра Савченко.

Вона також зазначила, що зараз Надія Савченко перебуває в одиночній камері.

"Надя просила передати ліки в уколах, тому що пігулки пропалили шлунок. Я підозрюю, що в неї язва і, мабуть, не одна, бо таблетки ковтати вона вже не може", - додала сестра народного депутата.

Нагадаємо, Савченко оголосила голодування з 15 грудня.