ua en ru

Тисячі жителів Єревана пікетують адміністрацію Президента

Тисячі жителів Єревана пікетують адміністрацію Президента Фото: акція протесту у Єревані

Почалися переговори заступник начальника поліції Єревану і демонстрантів

Тисячі жителів Єревана вийшли на акцію протесту до адміністрації Президента Вірменії, вимагаючи скасувати підвищення тарифів на електроенергію. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що учасники акції в Єревані перекрили проспект Баграмяна, де знаходиться резиденція Президента країни Сержа Саргсяна. Вони вимагають, щоб Президент визнав недійсним рішення Комісії з регулювання суспільних послуг Вірменії, згідно з яким були встановлені нові тарифи: з 1 серпня тариф буде підвищений на 6,93 драма і складатиме 48,78 драма (близько 0,10 доларів) за кВт. ч.

Тисячі жителів Єревана пікетують адміністрацію Президента

Фото: акція протесту у Єревані

Раніше Саргсян повідомляв про свою готовність прийняти у себе декілька активістів за умови, що інші повернуться на площу Свободи. Проте активісти відхилили цю пропозицію і хода триває.

Як повідомляється, увечері 22 червня поліцейські попросили журналістів покинути територію між поліцейськими і демонстрантами, так як вони мали намір почати дії.

Тисячі жителів Єревана пікетують адміністрацію Президента

Фото: мітинг проти підвищення цін на електроенергію

"Біля Спілки письменників поліцейські вишикувалися в кілька рядів, прикрившись щитами. Зробивши кілька кроків у бік демонстрантів, поліцейські зупинилися. Почалися переговори заступника начальника поліції Єревана Валерія Осіпян і демонстрантів", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, 19 червня в Єревані на площі Свободи відбувся багатотисячний мітинг проти підвищення цін на електроенергію. Учасники вимагають від влади анулювати рішення щодо підвищення тарифів на електроенергію і переглянути колишні тарифи. Після завершення мітингу учасники почали сидячий пікет, який мав тривати до вечора 22 червня, а потім, у разі якщо влада не задовольнити їхні вимоги, вони мали намір податися до резиденції президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Москві пройшов пікет на підтримку України.