ua en ru

Тисячі людей вийшли на мітинг за закриття бельгійських АЕС

Тисячі людей вийшли на мітинг за закриття бельгійських АЕС Фото: радіація

"Живий ланцюг" простягнувся на відстань близько 90 км на території трьох країн

Тисячі людей із Німеччини, Нідерландів та Бельгії вийшли на протест проти роботи бельгійських атомних електростанцій (АЕС) у Тіанжі й Дулі та з вимогою їхнього закриття. Активісти 25 червня вишикувалися у "живий ланцюг" на перехресті кордонів ФРН, Голландії та Бельгії, передає DW.

За підрахунками організаторів акції, на маніфестацію прийшли близько 50 тисяч осіб.

Зокрема демонстранти закликали негайно припинити роботу атомних реакторів "Тіанж-2" та "Дул-3" із міркувань безпеки. Зазначено, що в обох установках є проблеми через наявні мікротріщини.

"Живий ланцюг" простягнувся на відстань близько 90 кілометрів, від АЕС "Тіанж" у бельгійському Юї через Льєж та Нідерланди до німецького Аахена.

Повідомляється, що міський регіон Аахена позивається проти бельгійської АЕС у Тіанжі, якій вже понад 30 років. Водночас у низці країн Європи, зокрема у Німеччині, Франції та Швейцарії, діють програми щодо поступової відмови від атомної енергетики.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в корпусі бельгійського атомного реактора "Тіанж-2" під час ультразвукового дослідження виявлено 70 нових тріщин.