ua en ru

Тимчук: жителі ДНР/ЛНР прагнуть виїхати в РФ через чутки про "підготовку ЗСУ до наступу"

Тимчук: жителі ДНР/ЛНР прагнуть виїхати в РФ через чутки про "підготовку ЗСУ до наступу" Фото: Дмитро Тимчук

Також серед бойовиків поширюється інформація про підготовку до наступу на сили АТО

Мешканці так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) прагнуть виїхати в РФ через чутки про "підготовку українських військ до наступу". Про це повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"В ДНР і ЛНР триває істерія навколо міфічної "підготовки українських військ до наступу". Посилено поширюються чутки, підтримувані повідомленнями контрольованих бойовиками ЗМІ, про стягання українських військ до лінії фронту. На цьому тлі на прикордонних пунктах пропуску з РФ, контрольованих терористами, відзначається збільшення жителів окупованих районів, які прагнуть виїхати в Росію", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, як наголошується, в середовищі бойовиків продовжують поширювати чутки про власний наступ, покликаний "зірвати наступ сил АТО".

"В Ясинуватій і Горлівці відзначається поширення чуток провокаторами ДНР про "проникнення" в дані міста "диверсійних груп Правого сектора з метою терору і диверсій" - нібито для створення паніки перед "великим наступом українських військ", - повідомляє Тимчук.

Крім того, повідомляється, що серед співробітників "Міністерства внутрішніх справ ЛНР" ходять чутки про те, що у СБУ є "електронна база" з особистими даними всіх співробітників "правоохоронних органів ЛНР".

Так, згідно з чутками, при спробі виїхати на контрольовану Україною територію даних співробітників тут же затримують "спецкоманди СБУ" і або піддають тортурам, або ліквідують на місці.

"За деякими даними, подібні чутки поширюються самим керівництвом "МВС ЛНР", оскільки більшість працівників не виконують офіційну заборону на виїзд з "ЛНР" на неоккупированную територію Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».На протяжении последних суток в зоне АТО наблюдалась активиза...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 28 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російське командування планує масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з 29 березня по 4 квітня.