ua en ru

Тимчук назвав законопроект про реінтеграцію Донбасу "гібридною відповіддю" на агресію РФ

Тимчук назвав законопроект про реінтеграцію Донбасу "гібридною відповіддю" на агресію РФ Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Завдяки законопроекту ВСУ можуть бути використані для звільнення окупованих територій без юридичного стану війни з РФ

Законопроет про реінтеграцію Донбасу є "гібридною відповіддю" на агресію Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, антитерористична операція на Донбасі навесні 2014 року була найбільш прийнятним форматом, завдяки АТО Україні вдалося "зупинити наступ росіян на Донбасі і здійснити звільнення достатньо великих територій".

Разом з тим, Тимчук зазначив, що Україна не може оголосити війну Росії, оскільки "просто не зможемо боротися військовими та економічними потенціалами "напряму", в ході відкритого військового протистояння двох держав".

"Така нинішня "де-факто війна без війни де-юре" - і є суть путінської "гібридної агресії". На ці реалії ми знайшли не менш "гібридну відповідь" у вигляді даного законопроекту, коли українська армія може використовуватися для звільнення окупованих територій росіянами без юридичного стану війни з РФ", - написав він.

Щодо переформатування АТО Відбулося засідання робочої групи з доопрацювання законопроекту «Про особливості дер...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 19 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що згідно плану реінтеграції Донбасу АТО пропонується замінити "військовою операцією".