ua en ru

Тимчук: у Луганській області йде ротація бойовиків

Тимчук: у Луганській області йде ротація бойовиків Фото: Дмитро Тимчук

За добу з Луганська прибуло 5 вантажівок з особовим складом та 6 од. БМП-1,2

Йде ротація формувань самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР), розгорнутих навпроти н. п. Щастя. За добу з Луганська у цей район прибуло 5 вантажівок з особовим складом та 6 од. БМП-1,2. Про це в Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"В "протитанкових підрозділах" терористів, які дислокуються навпроти н. п. Мар'їнка, йде заміна протитанкових ракетних комплексів "Фагот" (з управлінням по проводах, дальність стрільби до 2 500 м) на більш сучасні російські ПТРК "Корнет" (з управлінням по лазерному променю з системою супроводу мети, дальність до 5 500 м)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що в контексті широкомасштабних командно-штабних навчань в "армійських корпусах" терористів не задіяні в навчаннях частини і підрозділи "ДНР", а також основна частина формувань "ЛНР" приведені в стан підвищеної боєготовності.

"Одночасно глава "ДНР" підписав "наказ №16" про посилення обстрілу позицій українських військ по ряду напрямків на ділянках, де оперують формування "1-го АК ДНР". Основна мета обстрілу - спровокувати сили АТО на відповідь вогонь з важких озброєнь, з подальшим звинуваченням Києва у грубих порушеннях мінських домовленостей. За даними групи ІС, в "наказі" передбачені подібні збройні провокації в районі н. п. Горлівка, Мар'їнка, Комінтернове-Гнутово, Комінтернове-Талаківка", - йдеться в повідомленні.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Не прекращая обстрелов позиций сил АТО, российско-террористич...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 10 лютого 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що самопроголошеної "Донецької народній республіці" місцевим "чиновникам" під загрозою арешту заборонили користуватися мобільним зв'язком, яку обслуговують українські оператори.