ua en ru

Тимчук: бойовики готуються до "наступу українських військ"

Тимчук: бойовики готуються до "наступу українських військ" Фото: лідер гурту "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук

Тимчук не виключає напередодні травневих свят ескалацію конфлікту бойовиками

В органах оперативного управління так званого "1-го АК" продовжують активно циркулювати відомості про підготовку до "наступу українських військ". Про це повідомляє лідер гурту "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"Нібито ВСУ вже підготували дві ударні угруповання, які поки що зосереджені в оперативно-тактичному тилу їх бойових порядків в зоні АТО. Згідно "розвідданими" бойовиків, дані угруповання почнуть висування і розгортання в першій лінії "лише перед самим початком наступу. Згідно останніх "даних розвідки" "1-го АК", нібито зафіксована масована передислокація військових органів управління українських військ, МТС, оперативного забезпечення у напрямку до лінії розмежування", - повідомив він.


Тимчук зазначив, що підтягування штабів сил АТО ближче до фронту терористи вважають явним ознакою підготовлюваного настання. Під цим приводом бойовики намагаються нарощувати сили і засоби в першій лінії, в тому числі озброєння і бойову техніку, які повинні бути відведені відповідно до домовленостей Мінських.

"На кількох "загрозливих" дільницях терористи зосередили великі сили і засоби, включаючи танки і артилерію. Так, на північ від Донецька, в районі Ясинувата-Спартак-Яковлівка зосереджено 2 посилених батальйону в двох-эшелонном побудові, до цього йде розгортання ще одного підрозділів батальйонного рівня в якості резерву для цієї ділянки фронту за рубежу між Макіївкою і власне Донецькому. &Quot;легендою", командування бойовиків розглядає можливість "українського прориву" або до Ясинуватої, або на північ у напрямку до Єнакієвого. Тактичну групу (чисельністю до одного посиленого батальйону) бойовики розгорнули в південно-західній частині Горлівки, такі ж групи фіксуються в районах Докучаєвська і Тельманове (підтверджується перекидання техніки бойовиків в районі н. п.Ковалі Новоазовського району, частина її висунута на північ у бік Тельманове, як посилення або резерву)", - пише лідер групи ІС.

Тимчук не виключає напередодні травневих свят ескалацію конфлікту силами даних груп під приводом зриву нібито готується настання сил АТО.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв, що серед бойовиків поширюються чутки про збройному конфлікті між Збройними силами України (ЗСУ) та Національною гвардією України в районі Авдіївки.