ua en ru

На північному сході Конго тривають важкі бої, є жертви

На північному сході Конго тривають важкі бої, є жертви Фото: патрони (pixabey.com)

Серед поранених є мирні жителі

Перестрілка між армією і бойовиками, в результаті якої загинули мирні жителі, сталася в четвер на північному сході Демократичної Республіки Конго, повідомляє Reuters.

Боротьба між проурядовими силами і Національним рухом революціонерів (MNR) почалася вранці і велася серед мирних кварталів.

Кілька учнів, які складали іспити, були поранені під час вибуху в школі. Згідно з даними міської лікарні, щонайменше троє учнів отримали поранення в результаті вибуху.

За іншими даними, тіла трьох поліцейських лежали на вулиці, недалеко від мерії. Представник державної армії сказав, що ситуація "не дуже добра", але відмовився коментувати далі.

Нагадаємо, що раніше понад 900 ув'язнених втекли з в'язниці Бені. Ця втеча була однією із серії масових втеч, які знизили рівень безпеки в Конго. У грудні президент Джозеф Кабіла відмовився піти у відставку після закінчення своєго терміну.

У Східному Конго перебувають десятки озброєних груп, які звинувачуються у злочинах проти місцевих жителів і експлуатують запаси корисних копалин. У період з 1996 по 2003 рік мільйони людей в зоні конфлікту загинули від насильства, голоду і хвороб.