ua en ru

Тяжкопоранені учасники Євромайдану отримають по 61 тис. грн, - Мінсоцполітики

Тяжкопоранені учасники Євромайдану отримають по 60 тис. 900 грн.

Тяжкопоранені учасники Євромайдану отримають по 60 тис. 900 грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

"Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про соціальний захист осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадського протесту, які відбулися в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року", - йдеться в повідомленні.

Документ передбачає виплату одноразової грошової допомоги в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. В 2014 р. розмір такої допомоги становить 60 тис. 900 грн.

Як зазначається, перелік осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадського протесту та мають право на отримання допомоги, буде формувати Моз за результатами судово-медичної експертизи і за погодженням з Мінсоцполітики, МВС і Міноборони.

"Згідно із затвердженим Порядком виплату одноразової грошової допомоги забезпечать органи соцзахисту населення. Для її отримання особа, яка зазнала тяжкі тілесні ушкодження і включене до затвердженого Моз переліку, повинна звернутися в структурний підрозділ з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідним заявою, в якій зазначаються реквізити рахунка в уповноваженому банку, на який перераховується одноразова грошова допомога", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, Євромайдан почався після 21 листопада 2013 року, коли уряд Миколи Азарова вирішив відкласти підписання з ЄС угоди про асоціацію. В результаті акцій протесту і зіткнень з міліцією загинули близько 100 учасників Євромайдану.