ua en ru

Тягнибок прогнозує збільшення боргу України перед Росією за недобір газу

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок прогнозує збільшення боргу України перед Росією за недобір газу. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми чітко декларуємо, що те, що підписувалося там в Москві, абсолютно суперечить національним інтересам України", - заявив Тягнибок.

За його словами, знижка на газ, про яку йдеться в додатку до газового контракту, буде стосуватися лише олігархів, зокрема, власників коксохімічної та металургійної промисловості. Також Тягнибок зазначив, що 15 млрд грн кредиту - це фікція.

"Цей кредит під 5% на два роки - це просто фікція. Люди, зрозуміло, не відчують ніякого покращення від оцих нібито коштів з Москви... Росія буде тримати Україну на гачку, тому що борг за недобір газу кожного року у нас зберігається і збільшується. І цей борг може оцінюватися саме в таку суму як 15 млрд дол. І просто в будь-який момент, якщо українська влада буде робити будь-які кроки, політично Росія може ухвалити рішення і фактично списати тих 15 млрд дол. на рахунок боргу України перед Російською Федерацією, як вони вважають, за недобір газу", - поясним Тягнибок.