ua en ru

Тягнибок закликав Раду звернутися до США та Великобританії за допомогою для закупівлі зброї

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок закликає Верховну Раду звернутися до США та Великобританії з проханням надати матеріальну допомогу для закупівлі зброї і військової техніки.

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок закликає Верховну Раду звернутися до США та Великобританії з проханням надати матеріальну допомогу для закупівлі зброї і військової техніки. Про це Тягнибок заявив з трибуни Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні настав час встановити нову зовнішньополітичну доктрину України. Ми повинні від імені парламенту звернутися прямо зараз до Великобританії і США - гарантів нашої територіальної цілісності і суверенітету згідно з Будапештським меморандумом... Ми повинні звернутися до Конгресу США згідно з принципом ленд-лізу. За цим принципом країна може взяти в борг кошти для закупівлі військової техніки. А після конфлікту повернути ці кошти", - сказав він.

Тягнибок закликав Раду передбачити фінансування Міноборони України на рівні 5% від ВВП, зупинити співпрацю у військово-промисловому комплексі з Росією, а також встановити контроль за продажем зброї і відновити систему підготовки військових за прикладом Швейцарії.