ua en ru

Тягнибок запропонував позбавляти громадянства за пособництво сепаратистам

Олег Тягнибок запропонував позбавляти громадянства за пособництво сепаратистам і дати мирному населенню право на носіння вогнепальної зброї. Про це голова ВО "Свобода" заявив під час виступу у Верховній Раді.

"Наш ворог - імперський режим Путіна - поставив перед собою завдання розчленувати Україну і встановити тут маріонетковий режим. Події в східних регіонах продемонстрували, що це не мирні акції протесту - це акції диверсантів-терористів, очолюваних офіцерами спецпідрозділів РФ і підтриманих купкою сепаратистів. Тому треба брати відповідальність і проводити антитерористичну операцію", - закликав Тягнибок.

За словами "свободівця", політиків, чия участь у сепаратистських діях доведена, що треба кримінально переслідувати і позбавляти українського громадянства.

"Диверсантів і московську агентуру підтримує тільки купка сепаратистів. Яких, в свою чергу, активно підтримують депутати від Партії регіонів і комуністи. В такій ситуації дії парламенту повинні бути абсолютно рішучими.

Саботаж у східних регіонах не може обійтися без представників місцевої влади - усіх їх треба заарештовувати і карати, - заявив політик. - Партію регіонів та КПУ взагалі треба заборонити. А конкретних депутатів, щодо яких є факти їх участі в саботажних діях - Лук'янова, Царьова, Колесніченко, Єфремова - треба покарати у відповідності з кримінальним законодавством. Таких осіб треба навіть позбавляти громадянства за їх антиукраїнські дії".

При цьому лідер "Свободи" нагадав, що на погоджувальній раді ВР 14 квітня його фракція запропонувала низку законопроектів, які має розглянути парламент для боротьби з військовою агресією. А саме, проекти "Про люстрацію", "Про заборону комуністичної ідеології" і "Про цивільну зброю та боєприпаси" (останній регулює використання вогнепальної зброї цивільними особами для самозахисту). Однак у порядку денному Верховної Ради цих проектів не виявилося.