ua en ru

Twitter запускає систему повідомлень про надзвичайні ситуації

Сервіс мікроблогів Twitter запустить систему Twitter Alerts для попередження про надзвичайні ситуації і стихійні лиха.

Сервіс мікроблогів Twitter запустить систему Twitter Alerts для попередження про надзвичайні ситуації і стихійні лиха. Про це повідомляє "Росія 24".

Попередження користувачам смартфонів приходитимуть у вигляді push-повідомлень або SMS-повідомлень. Екстрені твіти будуть помічені хештегом #alert і особливим оранжевим значком. Для цього користувачам буде необхідно дати свою згоду, а також надати номер мобільного телефону, в тому разі якщо вони хочуть отримувати повідомлення по SMS.

Повідомляється, що на першому етапі система попереджень про надзвичайні ситуації працюватиме тільки в США, Японії і Південній Кореї. Twitter планує розсилати сповіщення спільно зі спеціалізованими державними агентствами і організаціями по наданню допомоги в надзвичайних ситуаціях.

Так, до участі в програмі вже підключилися Федеральне агентство США по управлінню в надзвичайних ситуаціях, Служба попередження про надзвичайні ситуації Токіо і Всесвітня організація охорони здоров'я. Користувачі зможуть самі вибрати, на сповіщення яких організацій підписатися.

Нагадаємо, що соціальна мережа Twitter почала роботу в 2006 р. Сьогодні аудиторія ресурсу налічує близько 500 млн акаунтів, Twitter входить у десятку найбільш відвідуваних порталів Інтернету. Зараз компанія готується до IPO.

Нещодавно стало відомо, що для первинного розміщення своїх акцій Twitter вибрала Нью-Йоркську фондову біржу. Згідно з попередньою інформацією, під час IPO планується привернути від 1,4 млрд дол. до 1,65 млрд дол. Таким чином, капіталізація ресурсу може бути оцінена в районі 15-16 млрд дол. Компанія планує продати 50-55 млн акцій з вартістю 28-30 дол. за один цінний папір.