ua en ru

Twitter проведе IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі

Соціальна мережа мікроблогів Twitter вибрала Нью-Йоркську фондову біржу для первинного розміщення своїх акцій, повідомляє The Street з посиланням на людей, знайомих з ситуацією.

Соціальна мережа мікроблогів Twitter вибрала Нью-Йоркську фондову біржу для первинного розміщення своїх акцій, повідомляє The Street з посиланням на людей, знайомих з ситуацією, передає "Росія 24".

Згідно з інформацією видання під час IPO планується залучити від 1,4 млрд дол. до 1,65 млрд дол. Таким чином, капіталізація ресурсу може бути оцінена в районі 15-16 млрд дол. Компанія планує продати 50-55 млн акцій з вартістю 28-30 дол. за один цінний папір.

Якщо новини підтвердяться, то, розмістивши у себе Twitter, NYSE може завдати серйозного удару конкуруючій NASDAQ, на якій пройшло IPO Facebook, що вилилося в низку технічних збоїв, а пізніше за штрафи і скандали, а ціна акцій соцмережі через декілька місяців втратила половину вартості. Якраз подібного галасу і намагається уникнути керівництво мікроблогінгового ресурсу, подавши документи в Комісію з цінних паперів і бірж США таємно.

Вихід на IPO стане важливою віхою в семирічній історії компанії, сервісом якої користуються більше 200 млн осіб по всьому світі і за допомогою якої з'явилася глобальна комунікаційна культура. Проте тепер Twitter повинна закріпити за собою статус великої і зростаючої компанії, що існує пліч-о-пліч з такими гігантами, як Google і Facebook.

Офіційні представники Нью-Йоркської фондової біржі і Twitter поки не прокоментували ці повідомлення.

Соцмережа Twitter подала документи на первинне розміщення своїх акцій на біржі в Комісію США з цінних паперів і бірж 12 вересня. Раніше генеральний директор сервісу Дік Костоло заявляв, що IPO для компанії неминуче, але терміни первинного публічного розміщення акцій не називалися.

В офіційному "твіті" компанії повідомлялося, що заява про реєстрацію для IPO була конфіденційно подана в Комісію з цінних паперів і бірж США. "Даний твіт не містить будь-якої пропозиції про продаж цінних паперів", - додається в повідомленні.