ua en ru

Twitter виявив нові акаунти російської "фабрики тролів"

Twitter виявив нові акаунти російської "фабрики тролів" Фото: Twitter (blog.twitter.com)

З цих акаунтів було відправлено близько 176 тис. повідомлень

В Twitter виявили нові акаунти "тролів", пов'язаних з "Агентством інтернет-досліджень" з Петербурга. На сьогодні їхня кількість збільшилася до 3814. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що користувачі, які отримували повідомлення від цих акаунтів, будуть сповіщені.

"З них (акаунтів, - ред.) було відправлено близько 176 тис. повідомлень", - говорить представник Twitter.

За його словами, компанія повідомить електронною поштою близько 678 тис. користувачів Twitter, які абонували ці акаунти, пересилали повідомлення, які надходили від них, або позначали повідомлення значком "мені подобається". За даними компанії, твіти, які розсилалися з цих акаунтів, провокували конфлікти між політичними і етнічними групами в США.

"Крім того, Twitter виявив нові 13,5 тис. автоматичні акаунти, які використовувалися для більш широкого розповсюдження інформації. У цілому компанія нарахувала близько 50 тис. таких ботів", - зазначає видання.

"Агентство інтернет-досліджень" відоме як "фабрика тролів", вважають однією з компаній, які впливають на громадську думку в соціальних мережах в інтересах влади Росії. Їхні акаунти активно поширювали інформацію, спрямовану на маніпуляцію громадською думкою в США під час президентської кампанії 2016 року.

Своє втручання в президентські вибори 2016 в США російська влада заперечує.

Нагадаємо, в Італії створили сервіс для оповіщення поліції про фейки в новинах.