ua en ru

Twitter хотіла купити Instagram

За кілька тижнів до того, як було прийнято 1 пропозиція від Facebook Inc на 1 млр дол, генеральний директор Instagram Кевін Сістром усно погодився продати свій сервіс обміну фотографіями компанії Twitter Inc за 525 млн дол, але пізніше скасував операцію. Про це повідомляє New York Times з посиланням на неназване джерело. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг придбав Instagram за допомогою грошово-акціонерного пропозиції за кілька тижнів до первинного публічного розміщення акцій Facebook.

Угода була закрита у вересні і за оцінками склала 715 млн дол, що відобразило падіння акцій Facebook з моменту розміщення.

У ході переговорів з Instagram керівництво Twitter вручила Сістрому документ з викладом деталей пропонованої угоди, проте пізніше під присягою систр заявив, що його компанія не отримала ніяких офіційних пропозицій від потенційної покупців, крім Facebook.

Відносини між Twitter, Instagram і Facebook зіпсувалися, так як Facebook успішно націлилася на фотосервіс. Раніше в цьому місяці Instagram відключило функціонал, який дозволяв Twitter відображати фотографії Instagram, в той час як Twitter представила свій власний сервіс з фільтрами, щоб конкурувати з Instagram.

Прес-секретар Facebook від коментарів відмовилися. Twitter також тимчасово недоступна для коментарів, повідомляє "Росія 24".

Читайте також: Facebook закрив операцію з придбання Instagram на суму 715 млн дол