ua en ru

Твідовий піджак може замінити міську куртку

Твідовий піджак - одне з чудових винаходів, подарованих світу Туманним Альбіоном. Він може замінити міську куртку, неформальний кардиган або нудний класичний піджак.

"Сучасні чоловіки, навіть процвітаючі, все більше прагнуть до повсякденного зручності і комфорту. У містах на вулицях все більше casual і менше консервативних костюмів. Люди перестали прагнути постійно купувати щось нове, зрозуміли, що зістареність робить річ незвичайною, характерною. Добре пошитий піджак з вовни з брюками або джинсами - відмінна заміна звичного однотонної ансамблю", - коментує генеральний директор компанії Guess Пол Марчіано.

Твідовий піджак став невід'ємною частиною чоловічого гардероба вихідного дня (для прогулянок в заміських маєтках і гри в гольф) на початку нинішнього сторіччя. Тоді заможні європейці і навіть американці поповнювали свій гардероб майже виключно на Севіл-роу та інших фешенебельних кравецьких вулицях Лондона. Діловий чоловік приїжджав в британську столицю раз у рік або кілька років і носив зшиті на замовлення речі до наступного візиту. Завдяки чудовій якості тканини, крою та пошиття одяг не зношувалася до неподобства, а, навпаки, набувала благородну "патину".

Нині чоловіча мода і фасони зазнали революційні зміни, але твідовий піджак залишається еталоном британського стилю в дусі літераторів, журналістів, оксфордських професорів. Він ідеально вписався в "комфортабельний тренд": в ньому зручно, але він не виглядає надмірно розслаблено, як толстовка або худі.

Одне з відмінностей сучасного твідового піджака від класичних моделей столітньої давності - колір. Тепер він може бути не тільки сірими або світло-коричневим. Віце-президент компанії Mexx Ян Аерц зазначає, що "в чоловічу зимову моду поряд з чорним повернулися і більш яскраві кольори - темно-синій, бордовий, малиновий". Твід "неконвенційного" відтінку червоного вина зараз на піку моди.


Піджак з твіду з шкіряними гудзиками, Gant

Твідовий піджак може замінити міську куртку


Ця модель з сіро-бежевого матеріалу «у ялинку» дуже схожа на класичні британські трехкарманные піджаки минулого століття. Схожість додають характерні для цього виду одягу ґудзики, сплетені зі смужок коричневої шкіри. За легендою, їх придумав і замовив свого кравця в 1930-ті роки якийсь британський любитель футболу: ґудзики нагадували футбольний м'яч тих часів.


Піджак з твіду, Marc o'polo

Твідовий піджак може замінити міську куртку

Твід кольору бордо і забавні деталі на зразок червоної гудзики в петлиці і золотистої підкладки в синій горошок роблять цю злегка звужену модель досить актуальною. Строкатий хустку в нагрудній кишені - також дуже популярна деталь нинішнього сезону.


Піджак-куртка з твіду, New Yorker

Твідовий піджак може замінити міську куртку

Молодіжна марка вирішила осучаснити хрестоматійний піджак - сірий, у ялинку» - і утеплила його «вбудованим» стьобаним жилетом з високим коміром. Така річ цілком може служити альтернативою міській осінній куртці.

Куртка з твіду з шкіряним коміром, Diesel

Твідовий піджак може замінити міську куртку


Ця модель швидше нагадує френч або гімнастерку військового зразка з накладними кишенями на грудях. Відмінний варіант для оригіналів.


Піджак з вовни з налокотниками, Pal Zileri

Твідовий піджак може замінити міську куртку


Меланжева сіро-бежева шерсть, використана для цієї двобортною моделі, трохи тонше твіду, але здалеку нагадує його. Схожості з твідової класикою додають і накладні кишені, і гудзики з пластику під ріг, і овальні замшеві нашивки на ліктях - характерна деталь піджаків довоєнного часу.

Піджак з вовни, Ballantyne

Твідовий піджак може замінити міську куртку

Ця модель модного вишневого кольору тільки прикидається твідової - насправді вона виготовлена з щільного трикотажу особливої в'язки, яким славиться шотландський бренд Ballantyne. Однак піджак тримає форму не гірше, ніж твідовий, і по комфортабельності анітрохи йому не поступається.