ua en ru

ТВі подав до Окружного адмінсуду Києва позов з вимогами до Нацради з питань телерадіомовлення скасувати результати цифрового конкурсу

Телеканал ТВі 23 серпня подав до Окружного адмінсуду Києва позов з вимогами до Національної ради з питань телерадіомовлення щодо скасування конкурсу на отримання ліцензій на мовлення в багатоканальних мережах, повідомляє прес-служба ТВі.

Як відомо, телеканал ТВі взяв участь у конкурсі на отримання ліцензій на мовлення в мультиплексах із загальнонаціональним покриттям. Відповідно до статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" Національна рада мала розглянути заяву каналу та вирішити питання про видачу або про відмову у видачі ліцензії на мовлення.

"Проте заява телеканалу ТВі так і не була розглянута, а згідно з опублікованими на сайті Нацради рішеннями, 18 серпня було розглянуто лише 28 заяв, серед яких заява нашого каналу не згадується", - йдеться в повідомленні телеканалу.

В своїй позовній заяві телеканал ТВі посилається, зокрема, на те, що з огляду на статтю 22 Закону "Про телебачення і радіомовлення" конкурс на отримання ліцензій на мовлення в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку. Проте, мережа цифрового телемовлення в стандарті DVB-T2 ніколи не створювалась, що виключає можливість як проведення конкурсу, так і оголошення його результатів, повідомляє ТВi.

"Телеканал ТВі також вказує на невідповідність прийнятих Національною радою рішень вимогам статей 21, 22, 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статей 1, 21 Закону України "Про радіочастотний ресурс України", Плану використання радіочастотного ресурсу та пункту 5.1 Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору", - повідомляє прес-служба телеканалу.

Заявлені телеканалом ТВі позовні вимоги в процесі розгляду справи будуть уточнюватись та розширюватись після отримання від Національної ради інформації та документів, пов'язаних з проведеним конкурсом.