ua en ru

Туск заявив, що Лондон має внести конкретні пропозиції для прогресу по Brexit

Туск заявив, що Лондон має внести конкретні пропозиції для прогресу по Brexit Фото: Дональд Туск (flickr.com/european_parliament)

Туск не очікує прориву в переговорах по Brexit на саміті Європейського союзу

Лондон повинен внести конкретні пропозиції для прогресу в переговорах по Brexit з Європейським союзом (ЄС). Про це заявив голова Європейської ради Дональд Туск, передає Reuters.

Він вважає, що конкретика з боку Великобританії могла б допомогти завершити до грудня першу фазу переговорів - про фінансове врегулювання, права громадян і Північну Ірландію.

"Ми повинні працювати важко між жовтнем і груднем, щоб завершити цю так звану першу фазу і почати переговори про наші майбутні відносини зі Сполученим Королівством. Але для цього нам потрібні не тільки дійсно багатообіцяючі бачення і пропозиції, але дуже конкретні пропозиції на переговорах", - сказав Туск.

Він додав, що не очікує прориву в переговорах по Brexit на саміті Європейського союзу, який відбудеться 19 жовтня.

Нагадаємо, головний переговорник з виходу Британії з боку Європейської комісії Мішель Браньє заявив, що переговори стосовно Brexit зайшли в глухий кут. У той же час прем'єр Великобританії Тереза ​​Мей вважає, що Лондон добився хороших результатів у переговорах з ЄС.