ua en ru

Туск пропонує Британії укласти всеосяжну торговельну угоду з ЄС

Туск пропонує Британії укласти всеосяжну торговельну угоду з ЄС Фото: Дональд Туск

Глава Євроради вважає, що за приклад можна взяти угоду про зону вільної торгівлі між ЄС і Канадою

Президент Європейської ради Дональд Туск повторно запропонував Лондону укласти всеосяжні угоди щодо безпеки та торгівлі для врегулювання цих сфер після Brexit. Про це він заявив після зустрічі з прем'єром Ірландії Лео Варадкаром, повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Туск наголосив на необхідності якнайшвидшого просування у переговорах, зазначивши, що після того, як у Великобританії 3 жовтня завершився з'їзд консерваторів, "ми повинні перейти до справ".

На думку глави ЄР, прикладом угоди між ЄС і Великої Британії може слугувати угода про зону вільної торгівлі між ЄС та Канадою (CETA), однак у тіснішій формі.

Прем’єр Ірландії своєю чергою заявив, що прагне, аби позиції між ЄС і Лондоном було узгоджено до листопада.

Зазначається, що представники фракцій Європарламенту також закликали після з'їзду британських консерваторів пришвидшити переговори щодо Brexit, оскільки, на думку парламентарів, часу для вироблення угоди з огляду на запланований на кінець березня 2019 року вихід королівства з ЄС залишилося обмаль.

Нагадаємо, президент Євроради Дональд Туск дорікнув міністру закордонних справ Великобританії Джеремі Ханту за те, що він порівняв Євросоюз з СРСР.