ua en ru

Туск і Порошенко домовилися провести зустріч найближчим часом

Новий президент Європейської ради Дональд Туск і Президент України Петро Порошенко домовилися провести зустріч як можна швидше.

Новий президент Європейської ради Дональд Туск і Президент України Петро Порошенко домовилися провести зустріч як можна швидше. Про це вони домовилися в ході телефонної розмови, передає прес-служба Європейської ради.

"Ми домовилися залишатися в тісному контакті і шукати можливості, щоб зустрітися з якомога швидше", - йдеться в заяві Туска за підсумками розмови.

Туск поділився стурбованість ЄС з приводу ситуації у сфері безпеки та гуманітарної ситуації.

"Ми домовилися про необхідність продовжувати мирний процес на базі мінського угоди. Політичне врегулювання має бути досяг з повною повагою територіальної цілісності України, її суверенітету і незалежності", - зазначив Туск.

Президент Євроради також привітав наміри нового українського уряду подолати економічну кризу шляхом реформ і Порошенко запевнив у готовності ЄС продовжуватиме підтримувати Україну в цих зусиллях.

Нагадаємо, 1 грудня колишній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск офіційно вступив на посаду президента Європейської ради.