ua en ru

Туреччина заявляє про звільнення від курдських бойовиків 5 сіл у Сирії

Туреччина заявляє про звільнення від курдських бойовиків 5 сіл у Сирії Фото: околиці сирійського міста Афрін (dailysabah.com)

В ході операції "Оливкова гілка" Туреччина нейтралізувала понад 1,7 тис. бойовиків

Турецькі військові і винищувачі вільної сирійської армії (FSA) очистили від курдських бойовиків села Зайтунак, Сорані, Хейяни, Шарканли і Араб-Виран, що знаходяться у північних районах сирійської регіону Афрін, повідомляють турецькі ЗМІ.

Туреччина заявляє про звільнення від курдських бойовиків 5 сіл у Сирії

Фото: карта бойових дій в околицях Африна (syria.liveuamap.com)

Крім того, трохи пізніше турецькі військові провели "зачистку" південно-західної частини села Марвана і Айкаджа.

Загальне число терористів, "нейтралізованих" в ході операції "Оливкова гілка" в Африне в Сирії досягло 1715 осіб, заявляють турецькі військові.

Турецькі збройні сили використовують термін "нейтралізований" стосовно до терористів, захопленим мертвими або живими, або тим, хто здався під час операцій. Однак цей термін зазвичай використовується для терористів, які були вбиті в ході операцій.

У заяві військові повідомили, що терористи з прикордонної провінції Кіліс обстріляли притулки і притулку мирного населення.

З початку операції, 20 січня, турецькими збройними силами від терористів були звільнені Афрін в північно-західній частині Сирії, 57 сіл, п'ять невеликих поселень, 20 стратегічних гір і пагорбів і терористичне навчальна база.

Нагадаємо, вже тиждень тривають переговори сирійських курдів з Дамаском про військову підтримку. Курди вважають, що Росія перешкоджає введенню сирійських військ в Афрін.