ua en ru

Туреччина зацікавлена в оренді українських бурових установок для розробки чорноморського шельфу

Туреччина зацікавлена в оренді бурових установок, придбаних України, для розробки турецької частини чорноморського шельфу. Про це РБК-Україна стало відомо від учасника українсько-турецької комісії з організації нових маршрутів транспортування природного газу.

«Турецька сторона висловила готовність задіяти придбані Україною бурові платформи для освоєння турецького сектора шельфу Чорного моря на умовах підряду на бурові роботи або довгострокової оренди», - зазначив учасник комісії.

За словами учасника комісії, українська сторона подякувала Туреччині за допомогу в проведенні через протоки Босфор і Дарданелли бурової платформи «Петро Годованець», придбаної НАК «Нафтогаз Україна». Прибуття в Україну «Петра Годованця», призначеного для видобутку газу на шельфі Чорного моря, очікується 10 травня.

Також українська сторона висловила вдячність турецьким фахівцям за допомогу при монтажі установки в порту Гіресун.

Турецька частина комісії підтвердила безперешкодність пропуску в акваторію Чорного моря другої, з придбаних України, самопідйомної бурової установки. Її прихід з верфі в Сінгапурі запланований на друге півріччя ц.р.

Нагадаємо, в Києві розпочалися переговори між Україною і Туреччиною з організації нових маршрутів поставок в Україну природного газу.