ua en ru

Туреччина може ввести антидемпінгові мита проти російської сталі

Туреччина може ввести антидемпінгові мита проти російської сталі Фото: Туреччина може ввести антидемпінгові мита проти російської сталі

Російські компанії вважають несправедливими результати антидемпінгового розслідування

Російські металурги вважають, що антидемпінгове розслідування турецької влади відносно компаній з Росії - перша відповідь Анкари на санкції, введені після того, як наприкінці листопада турецькі військові збили російський Су-24 через порушення повітряного простору, повідомляє "Комерсант".

Російські металургійні компанії вважають несправедливими результати антидемпінгового розслідування, опублікованого Міністерством економіки Туреччини 22 січня. Згідно з ним, металурги отримували демпінгову маржу до 13,66%. Ці дані дозволяють Туреччини ввести мита, що відповідають розміру нарахованої маржі.

У "Сєвєрсталі" виданню повідомили, що ще в серпні 2015 року Міністерство торгівлі Туреччини показувало відсутність демпінгу з боку російської компанії. У січневому звіті "відбулася заміна собівартості "Сєвєрсталі" на дані інших країн". Зокрема, у звіті стверджується, що витрати на сировину "не можна визнати раціональними", а в якості підстави наводяться розрахунки собівартості в Словаччині, Румунії і самої Туреччини.

Низка співрозмовників газети в галузі впевнені, що заміна методології обумовлена напруженими політичними і економічними відносинами між Росією і Туреччиною після того, як наприкінці листопада турецькі військові збили російський Су-24.

Видання з посиланням на звіт турецького міністерства вказує, що російські поставки займають 19,2% від загального імпорту гарячекатаного прокату в Туреччину. Їх частка значно більше імпорту з інших країн: так, поставки з Китаю займають всього 4,3% імпорту, зі Словаччини - 5,5%. Виходячи з даних міністерства, в 2015 році Росія експортувала в Туреччину 825 тис. тонн гарячекатаного прокату на 413 млн дол.

Нагадаємо, турецьким компаніям та організаціям, що контролюються громадянами Туреччини, з 1 січня 2016 року заборонено займатися поряд робіт на території Російської Федерації.