ua en ru

Туреччина розмістить свої війська в сирійському Ідлібі

Туреччина розмістить свої війська в сирійському Ідлібі Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (kremlin.ru)

Туреччина розгорне війська в рамках так званої угоди про деескалацію

Президент Турецької республіки Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина розмістить свої війська в районі Ідліб, Сирія. Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Ердоган 21 вересня 2017 року заявив, що Туреччина розмістить війська в північному районі Ідліб в Сирії в рамках так званої угоди про ескалацію, яке було досягнуто Російської Федерації (РФ) минулого місяця", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, зони "деескалації", узгоджені Туреччиною, РФ і Іраном, будуть додатково обговорюватися на переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним під час його поїздки до Анкари на наступному тижні.

"Угода про зону ескалації була багатообіцяючою ідеєю, при якій РФ підтримує безпеку за межами Ідліб, а Туреччина буде підтримувати безпеку в Ідлібі. З Путіним обговоримо додаткові кроки, які необхідно зробити, щоб назавжди ліквідувати терористів для відновлення миру", - заявив Ердоган.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах Америки під час промови президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана затримали 5 осіб, які намагалися перервати виступ президента.