ua en ru

Туреччина застерегла Росію від відстоювання правління Асада в Сирії

Туреччина застерегла Росію від відстоювання правління Асада в Сирії Фото: Мевлют Чавушоглу висловився щодо позиції РФ по Сирії

Туреччина заявила про відданість режиму припинення вогню в Сирії

Росія повинна припинити обстоювати позицію, згідно з якою чинний президент Сирії Башар Асад має залишатися при владі в країні. Про це 9 квітня 2017 року заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в ефірі державного телеканалу, передає DW.

Він також наголосив, що у розмові з російським колегою Сергієм Лавровим нагадав Москві, що та не зробила кроків, необхідних для підтримки перемир'я в Сирії.

Крім того, офіційна Анкара вкотре заявила про відданість режиму припинення вогню в Сирії.

Нагадаємо, на початку квітня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про наміри Анкари продовжувати операції проти "терористичних груп" на півночі Сирії. У цьому контексті він перелічив низку угрупувань, із якими Туреччина має намір боротися в Сирії. Зокрема йдеться про заборонену в Туреччині Робітничу партію Курдистану, курдські "Загони народної самооборони", "Ісламську державу" та рух проповідника Фетхуллаха Гюлена.

У США після нещодавньої атаки на аеродром у Сирії заявили, що адміністрація президента Дональда Трампа продовжить докладати зусилля для повалення Асада.