ua en ru

Туреччина запропонувала Греції почати новий етап у відносинах

Туреччина запропонувала Греції почати новий етап у відносинах Фото: прапор Туреччини (almanar.com.lb)

Анкара вимагає екстрадиції учасників невдалого державного перевороту в країні, які втекли до Греції

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав Грецію розпочати новий етап у дипломатичних відносинах країн. Про це повідомляє Reuters.

За словами Чавушоглу, єдине можливе рішення багаторічних суперечок між Грецією та Туреччиною це двосторонні переговори без висунення умов.

"Ситуація навколо наших відносин сьогодні не вигідна нашим країнам. Важливо зміцнити довіру. Ми повинні відкрити нову сторінку в наших відносинах", - сказав він.

Зазначається, що криза у відносинах Туреччини та Греції посилилась після невдалої спроби державного перевороту в липні 2016 року. Тоді турецькі спецпризначенці, які брали участь у перевороті втекли на військовому вертольоту до Греції.

Відзначається, що Анкара вимагає від Греції екстрадиції втікачів, щоб вони постали перед судом в Туреччині.

"Грецька система правосуддя, всупереч правилам і принципам міжнародного права, дозволяє злочинцям залишатися безкарними і порушує права жертв", - зазначив очільник турецького МЗС.

Відносини Греції і Туреччини напружені через спірні питання: від розділеного Кіпру до прав на острови в Егейському морі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що суд Туреччини звільнив з в’язниці двох грецьких військовослужбовців, яких в березні затримали за випадковий перетин кордону у погану погоду.