ua en ru

Туреччина може потрапити під санкції США через придбання російських систем ППО

Туреччина може потрапити під санкції США через придбання російських систем ППО Фото: С-400 (mil.ru)

Туреччина може потрапити під закон CAATSA

Туреччина може потрапити під санкції Сполучених Штатів Америки у разі придбання російських систем протиповітряної оборони (ППО) - зенітно-ракетних комплексів С-400. Про це повідомив помічник держсекретаря США Уэсс Мітчелл в письмовій заяві, підготовленій до слухань у конгресі США.

Мітчелл посилається на закон CAATSA (Про протидію противникам Америки через санкції), в якому зазначено, що за взаємодію з потрапили в SDN фізичними та юридичними особами вторинним санкцій можуть бути фізичні особи і компанії не тільки з США, але і з інших країн.

"Анкара заявляє, що погодилась купити російські ракетні системи С-400, що потенційно може призвести до санкцій у відповідності зі ст. 231 CAATSA", йдеться в заяві.

Відзначимо, що раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підтвердив намір Анкари купити у Москви системи С-400. Вони повинні бути поставлені в Туреччину до липня 2019 року.

Нагадаємо, раніше в Держдепі заявили, що введення нових санкцій проти Росії залишається на порядку денному Сполучених Штатів Америки.