ua en ru

В Туреччині поки що не знають термінів повернення своїх послів у США та Ізраїль

В Туреччині поки що не знають термінів повернення своїх послів у США та Ізраїль Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Туреччина відкликала послів із США і Ізраїлю з-за подій в секторі Газа

Президент Туреччини прийняв рішення відкликати послів з США та Ізраїлю у зв'язку з подіями в секторі Газа, де в зіткненнях загинули понад 59 осіб. Про це заявив сам президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає турецький телеканал NTV.

Зокрема, за його словами, Туреччина у зв'язку з подіями в секторі Газа відкликає своїх послів у США та Ізраїлі для консультацій.

"Ми відкликаємо послів з Вашингтона і Тель-Авіва. Ми скликаємо надзвичайний саміт Організації ісламського співробітництва", - сказав Ердоган.

Варто відзначити, що в турецькому посольстві уточнили, що на даний момент не відомі терміни повернення послів до роботи в США та Ізраїлі.

Як повідомляє видання CNN, посилаючись на заступника прем'єр-міністра Бекіра Боздага, посли були відкликані на невизначений термін, що підтвердили в посольстві Туреччини в Вашингтоні.

На питання, як довго буде тривати відгук, представник турецького посольства сказав, що "ми не знаємо на цьому етапі", додавши, що посол в США був відкликаний на "консультації".

Також, за словами Ердогана, в Туреччині з вівторка, 15 травня, розпочнеться триденний траур. А в п'ятницю, 18 травня, на площі Еникапы в Стамбулі пройде мітинг.

"Сподіваюся, у п'ятницю ми зустрінемося на (стамбульської площі) Еникапы", - заявив Ердоган.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 14 травня в Стамбулі вже пройшли масові акції і протести. Число жертв серед палестинців в результаті зіткнень з ізраїльськими військовими на кордоні Ізраїлю і сектора Газа досягло 59 осіб.