ua en ru

Туреччина підтримує територіальну цілісність України разом з Кримом, - Ердоган

Туреччина підтримує територіальну цілісність України разом з Кримом, - Ердоган Фото: Реджеп Ердоган (unaoc.org)

За словами Ердогана, Україна є ключовою країною в сфері безпеки в Турецькому регіоні

Туреччина підтримує територіальну цілісність України, включаючи окупований Російською Федерацією Крим. Про це заявив президент Турецької Республіки Реджеп Ердоган, на відкритті шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

"Туреччина продовжує підтримувати територіальну цілісність України, включаючи Крим", - заявив Ердоган.

За словами президента Туреччини, Україна - ключова країна в сфері безпеки в Турецькому регіоні.

Також Ердоган додав, що уряд Туреччини вірить в дипломатичні кроки для припинення беззаконня в Криму.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом в Києві заявив, що Україна розраховує на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів деокупації Криму.

"Сьогодні ми домовилися і надалі координувати наші дії в захисті прав і свобод громадян України в рамках міжнародних механізмів, у тому числі моніторингових. Росія повинна відновити повагу до міжнародного права, виконати положення резолюції Генеральної асамблеї ООН 71/205 від 19 грудня 2016 року, а також тимчасові заходи, введені в квітні 2017 рішенням міжнародного суду ООН. Ми також розраховуємо на залучення Туреччини в міжнародну групу друзів деокупації Криму, ідею про формування якої я озвучив з трибуни ООН у Нью-Йорку", - сказав Порошенко.