ua en ru

Туреччина підтримала ракетний удар США по авіабазі в Сирії

Туреччина підтримала ракетний удар США по авіабазі в Сирії Фото: Нуман Куртулмуш

Туреччина допоможе США в Сирії в разі необхідності

Заступник прем'єр-міністра Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що Туреччина позитивно оцінює ракетний удар Сполучених штатів по авіабазі Сирії. Про це повідомляє Reuters, з посиланням на турецьку телекомпанію Fox TV.

"Як чітко сказав наш президент, ми хочемо бачити дії, а не просто слова. У цьому сенсі удар по авіабазі, з якої була здійснена хімічна атака на мирне населення - важливий і значущий крок. Міжнародне співтовариство повинно чітко підтримувати свою позицію проти варварства режиму Асада, поки воно не завдало ще більше шкоди народу", - заявив Куртулмуш.

Замістник прем'ера послався на слова президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, який пізно ввечері у четвер, 6 квітня, якраз перед американським ракетним ударом, заявив, що Туреччина підтримає військові дії США в Сирії і буде готова допомогти в разі необхідності.

Туреччина давно закликає до усунення Башара Асада, наполягаючи, що в Сирії не може бути миру, поки він залишається при владі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра Британії Терези Мей, що Великобританія повністю підтримує рішення США про ракетний удар по авіабазі в Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї проти мирного населення.