ua en ru

Туреччина офіційно затвердила поїздки по ID-карткам для українців

Туреччина офіційно затвердила поїздки по ID-карткам для українців Фото: голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк

Протягом двох тижнів можуть назвати дату початку поїздок по ID-карт до Туреччини

Туреччина офіційно затвердила угоду про безвізові поїздки по ID-карткам для громадян України. Про це у Facebook повідомив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

"Турецька влада 20 травня офіційно опублікувала рішення 2017/10324 про внесення змін до порядку взаємних поїздок та визнання нового (внутрішнього) українського паспорта (ID-карти) як проїзного документа (travel document) для поїздок громадян України до Туреччини. Чекаємо на ноту МЗС з офіційною датою початку поїздок", - повідомив Соколюк.

Він також зазначив, що офіційну дату початку поїздок по ID-карткам можуть назвати протягом двох тижнів. За його словами, в Україні вже оформлено понад 550 тис. нових ID-карт, а щодня нові документи оформляють до 6 тис. українців.

Турецкие власти, сегодня 20 мая, официально опубликовали решение 2017/10324 об внесении изменений в порядок взаимных пое...

Опубліковано Maxim Sokolyuk 20 травня 2017 р.

Нагадаємо, український Кабмін затвердив угоду з Туреччиною про поїздки по ID-картам 17 травня. Громадяни України зможуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом і перебувати на території Туреччини без віз на підставі діючих проїзних документів (ID-карток), за умови, що строк перебування не перевищує 90 днів протягом 180 днів.