ua en ru

Туреччина звинуватила Росію в загибелі 600 мирних жителів в Сирії

Туреччина звинуватила Росію в загибелі 600 мирних жителів в Сирії Фото: Мевлут Чавушоглу

Глава МЗС Туреччини заявив, що в 90% випадків літаки ВПС Росії атакують позиції помірної опозиції, в тому числі і житлові квартали

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу заявив, що в ході російської військової операції в Сирії жертвами бомбардувань стали 600 мирних жителів, з них 150 - діти. Про це повідомляє інформаційне агентство Anadolu.

Чавушоглу стверджується, що в неділю, 20 грудня в ході нальотів російської авіації в провінції Ідліб загинули 200 мирних жителів.

Глава МЗС Туреччини заявив, що в 90% випадків літаки ВПС Росії атакують позиції помірної опозиції, в тому числі і житлові квартали.

Глава МЗС Туреччини зазначив, що Росія поводиться нещиро, з одного боку, підписуючи папери про мирне врегулювання, а з іншого боку, продовжуючи бомбити позиції поміркованих опозиціонерів.

Нагадаємо, раніше виходить в Лондоні саудівська газета "Аш-Шарк аль-Аусат" повідомила, що в результаті дій ВПС Росії в Сирії постраждали майже 600 мирних жителів, з них - 152 дитини.

Як зазначає видання, що тільки за першу половину грудня в результаті дій ВПС РФ загинули 353 мирних жителя, в тому числі - 94 дитини і 60 жінок. Поранені 950 осіб.