ua en ru

Туреччина вже не потребує членство в ЄС, але переговори не припинить, - Ердоган

Туреччина вже не потребує членство в ЄС, але переговори не припинить, - Ердоган Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Він додав, що Туреччина "буде рада внести свій внесок в майбутнє Європи"

Туреччина вже не потребує членство в Європейському союзі, але переговори не припинить, сказав президент Туреччини Реджеп Ердоган, виступаючи на відкритті осінньої сесії парламенту країни, передає пресс-служба глави держави.

"Я скажу прямо: ми не припинимо процес (переговорів, - ред.) і не здамося. Насправді нам не потрібно членство в ЄС. Якщо Євросоюз хоче сьогодні зробити крок вперед, єдиний спосіб зробити це полягає в ініціюванні справжнього економічного та культурного розширення через приєднання Туреччини", - зазначив Ердоган.

Він додав, що Туреччина "буде рада внести свій внесок в майбутнє Європи".

"Якщо вони цього не зроблять, це не буде мати ніякого значення для нас, ми продовжимо шлях", - підкреслив він.

Відзначимо, що Туреччина подала заявку на вступ у Євросоюз ще в 1987 році, через 12 років - в 1999 році - Анкара отримала офіційний статус кандидата на вступ в ЄС.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Туреччина не стане членом Європейського союзу, поки нею керує Реджеп Тайіп Ердоган. Він звинуватив турецького президента в несерйозному ставленні до переговорів про приєднання до Євросоюзу.

"Зрозуміло, що в цьому стані Туреччина ніколи не стане членом ЄС. Справа не в тому, що ми не хочемо їх, а в тому, що турецький уряд і Ердоган швидко віддаляються від всього, що важливо для Європи", - сказав Ґабріель.