ua en ru

Туреччина назвала причину депортації російських журналістів

Туреччина назвала причину депортації російських журналістів Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

У журналістів не було акредитації та дозволу на зйомку

Причиною депортації знімальної групи російського телеканалу з Туреччини послужила відсутність у журналістів акредитації та дозволу на зйомку. Про це повідомили в посольстві Туреччини в Москві, передає російська служба ВВС.

Як повідомляється, турецька влада попередила журналістів про необхідність отримати відповідні документи, проте цього так і не було зроблено.

"У посольстві Туреччини стверджують, що "група російських громадян", які назвали себе журналістами, була виявлена ​​в районі Рейнахли в 200 метрах від сирійського кордону, який є "військовою зоною підвищеної напруженості". Їм було письмово запропоновано отримати акредитацію "в найближчій провінції Адана" і приступити після цього до журналістської роботи", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на наступний день та ж група була помічена на кордоні провінції Антакья, де продовжувала "вести несанкціоновану діяльність", після чого стосовно них була запущена процедура видворення з країни.

Нагадаємо, 7 грудня 2015 року турецька влада затримала і депортувала з країни знімальну групу телеканалу "Росія 1". РФ "рішуче засудила" дії турецької влади.